21:13
Акція "Чисте довкілля"

Учні Лісівського НВК взяли участь у щорічній  акції „За чисте довкілля”.

До проведення акції залучились як діти так і працівники НВК.  У ході акції було висаджено 5 дерев, 15 кущів, прибрана шкільна та пришкільна території, обрізано 12 дерев, обкопано клумби  та газони, упорядкувано спортивний майданчик,  пофарбовано паркан.

Учні НВК з гарним настроєм та  трудовим ентузіазмом взяли участь в екологічному суботнику «Любімо світ, в якому живемо». Зокрема була проведена операція «Вулиці мого села»(учні 1-4 класів прибирали вулиці).

Вчителі та учні 9 класу долучились до впорядкування і прибирання кладовища.

5-6 класами були прибрані зупинки нашого села.

З метою відновлення лісових ресурсів учні школи разом з учителями залучились до посадки лісового масиву на території Дубровицького Держлісгоспу площею 1,3 га.

В долі природи – наша доля, і ми повинні зробити все для того, щоб використати останній шанс і допомогти рідній природі, тим самим зможемо продовжити життя в наступних поколіннях.

Ми  всі  дуже добре знаємо, як поводитись, щоб не нанести збитку природі, і багато говоримо про її захист. Але треба кожному почати з себе, душею відчути єдність з природою: бути обережним в лісі, щоб не зламати гілку, бо дереву боляче, воно живе; не залишати після себе сміття, бо землі боляче переносити таку неповагу до себе (скло, пляшки не перегнивають і залишаються виразки на тілі землі); обережно поводитись з вогнем, бо він може знищити цілі лісові масиви, поля. Людина виділяється від природи своїм розумом, щирим серцем.

 «Бог – прощає завжди, Людина – інколи, Природа - ніколи». Тож збережемо кожне гніздечко, не дозволяймо вбивати птахів і тварин, не винищуймо рибу. Станьмо розумними господарями на своїй землі, і давайте будемо пам'ятати, що екологічне забруднення, як ланцюгова реакція, може призвести до екологічної катастрофи.

                               

                               

                                

                        

 

 

 

 

Переглядів: 431 | Додав: 7777 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]