20:55
"Спом'яни їх, не забудь!"

       Сто років тому, 29 січня 1918 року, під Крутами українські захисники — уродженці різних куточків країни на чолі з сотником Аверкієм Гончаренком провели героїчний оборонний бій проти російсько-більшовицької армії Михайла Муравйова. Ця подія в історії становлення Української держави продемонструвала патріотизм і жертовність її громадян.

     30 січня в Лісівському НВК пройшов урок пам’яті «Спом’яни їх, не забудь!» присвячений до Дня вшанування пам’яті героїв Крут. Під час уроку йшлося про подвиг студентів під Крутами – учні та вчитель історії, Кузло Людмила Кіндратівна, розповідали про історичні події, що відбувались у 1918 році, обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність упродовж останнього тисячоліття. Також була створена виставка «Герої Крут».

    Можливо, в масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім не є визначальною. Вона не є зразком військового мистецтва. Проте це – символ нескореного духу нашої нації. Впевнитись у цьому нас надихають наші воїни, які захищають Україну.

   

   

   

 

 

Переглядів: 451 | Додав: 7777 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]