11:36
Тиждень безпеки життєдіяльності

   Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Необхідно зауважити, що з кожним роком збільшується кількість факторів, що негативно впливають на життя і здоров’я людини, а саме головне, дитини.

   Статистика цифр свідчить, що кількість дітей, які загинули від власної необережності чи безпечності, зростає з кожним роком.

       І основна причина такого катастрофічного стану справ – незнання правил особистої безпеки, невміння передбачити безпеку, по можливості її уникнути, а при необхідності – діяти. Діти психологічно не готові до екстремальних ситуацій, не відчувають небезпеку і впевнені, що трагедія може статися з ким завгодно, окрім них.

      Тому важливо формувати в учнів свідоме розуміння цінності власного життя та здоров’я, виховувати в них свідому, осмислену позицію щодо безпеки життєдіяльності.

     Брак життєвого досвіду, беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях.

   З метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, пропаганди здорового та безпечного способу життя, вироблення в дітей умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я під час НС з 15 по 19 травня 2017 року в Лісівському НВК проходив Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності під керівництвом вчителя основ здоров’я, Жученя Світлани Григорівни.

  На початку тижня була проведена організаційна лінійка, на якій було ознайомлення дітей з програмою на тиждень, та оголошено конкурс шкільних стінгазет на тему «Безпека в житті – життя в безпеці».

     Упродовж тижня діяла виставка на тему «Безпека життєдіяльності та основи поведінки у надзвичайних ситуаціях».

       Окрім цього класні керівники провели різноманітні виховні бесіди, тренінги, ігри, такі як:

  • Гра – змагання «Я роблю це так…» (2 – 3 класи);
  • Лекторій з елементами практики «Дії населення в НС» (5 клас);
  • Тестування. Перевірка знань з техніки безпеки (8 клас);
  • Практикум «Правила безпеки знай, про життя належно дбай» (7 клас).

      Класні керівники 5 та 6 класів провели інтелектуально-розважальну гру «Безпека твоя, і його, і моя – це запорука життя». Під час змагань як теоретично, так і практично учні показували свої знання та вміння.

   

       Були проведені практичні заняття з надання першої медичної допомоги учням 5 – 8 класів, шкільною медсестрою Грицюк Н.В. Також вчитель з основ здоров’я, Жученя С.Г., провела практично-тренувальні заняття з одягання протигазів, бійцівки, розгортання рукавів, долання смуг перешкод в 5 – 8 класах.

      19 травня в Лісівському НВК був День цивільного захисту. Програмою цього дня було заплановано навчально-тренувальні змагання «Юні рятувальники». Початок був з оповіщення «Увага всім!», евакуація вчителів та учнів на подвір’я школи. Після, була проведена урочиста лінійка відкриття Дня цивільного захисту. Учні представили назви своїх команд та девізи. Учнів ознайомили із завданнями змагань, які включали в себе: особисто-командні змагання з фізичної підготовки, перша медична допомога, туристична, рятувально-прикладна дистанція «Смуга перешкод» та дистанція «Техногенна небезпека».

  

  

  

     По завершенню тижня були підбиті підсумки та нагородження переможців. Учні із задоволенням та азартом проходили всі завдання, які траплялися на їхньому шляху.

Переглядів: 433 | Додав: 7777 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]