16:36
Чорнобиль – біль і пам’ять України

Чорнобиль – біль і пам’ять України

 

 

Ми атомні заложники прогресу.

Вже в нас нема ні лісу, ні небес.

Так і живем од стресу і до стресу,

Абетку смерті маємо –  АЕС.

Л. Костенко

 

 

 

 

 

 

26 квітня 2016 року виповнилося 30 років від дня найбільшої техногенної катастрофи в історії людства – аварії на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС). З нагоди 30-ї річниці аварії на ЧАЕС та з метою вшанування ліквідаторів наслідків катастрофи в Лісівському НВК була проведена лінійка пам’яті «Чи знаєш ти, світе, як сиво ридає полин?».

Спільний смуток спогадів охопив серця присутніх на лінійці. Минуло 30 років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: i тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув  безслідно…

Під час заходу присутні вшанували пам’ять перших героїв-пожежних, життя яких обірвалося у полум'ї зруйнованого реактора; усіх, хто пожертвував собою, захистивши світ від смертельної радіації; постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Бібліотекарем НВК, Грицюк Р. В.  була створена тематична книжкова виставка "Чорна сповідь твоя, Україно!".

Також учні 5-9 класів мали можливість подивитись кінофільм «Мужність і біль Чорнобиля». Сумна статистика та документальні кадри фільму стали переконливими аргументами того, що кожен житель планети є причетним до процесів, які відбуваються в природі. І сьогодні людство має об’єднатися у спільному пошуку шляхів порятунку від загрози не лише атомної катастрофи, а й екологічного лиха взагалі.

Трагедія Чорнобиля не минула. Вона триває й понині, бажаємо ми того чи ні. Забувати про те ми не маємо права заради майбутніх поколінь.

 

Переглядів: 519 | Додав: 7777 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]