14:14
День Соборності України

                                                                                                  Україно, соборна державо,

                                                                                                 Сонцесяйна колиско моя,

                                                                                                                  Ні, не вмерла й не вмре твоя слава,

                                                                                                     Завойована в чесних боях…

       Усі українці в цілому світі відзначають це велике свято. 22 січня 1918 року Україна проголосила себе на майдані Св. Софії у Києві самостійною, вільною державою. А через рік, 22 січня 1919 року, на цьому ж майдані, було проголошено злуку всіх українських земель в одну спільну Соборну Українську державу. Західна Україна об’єдналася з Наддніпрянською для того, щоб міцнити й розбудовувати власну державу. Це свято показує, що усі ми – діти однієї України і бажаємо жити в згоді-злагоді.

    Для жителів сучасної України цей день є важливим національним святом, його святкування супроводжується урочистостями на державному рівні. 22 січня є другою за значенням датою після 24 серпня – Дня Незалежності України.

      З метою виховання національної свідомості учнів і людської гідності, поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу та формування рис громадянина Української держави, в Лісівському НВК, під керівництвом учителя історії Кузло Л.К. та педагога-організатора Войтович Н.В., відбулося патріотичне свято «Україно, мій мужній народе, тобі я складаю пісню свободи». Учнями школи були підготовлені патріотичні вірші та пісні, інформаційні матеріали про історію укладання Акта Злуки у 1919 році.

Переглядів: 584 | Додав: 7777 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]