14:07
Що необхідно знати дітям, щоби вміти захищати свої права?

Що необхідно знати дітям, щоби вміти захищати свої права?

       26 листопада 2015 року  в рамках проведення Місячника правових знань для учнів 5-9 класів у НВК було проведено Тренінгове заняття на тему «Знаємо та реалізуємо свої права». Воно дало можливість учням ознайомитись з основними правами дітей. Інформація була досить цікавою і легкою для запам’ятовування, адже усе проводилось в ігровій формі.

       Тренінг мав на меті краще пізнати себе, допомогти усвідомити глибинний зміст і суть прав дітей, навчитись аналізувати, регулювати свою поведінку, ознайомитись з правилами та механізмом захисту прав дитини.

       Досить зворушливо була проведена вправа «Які умови необхідні для захисту прав дитини?» Дуже сумна історія однієї дівчинки допомогла кожному відшукати відповідь на запитання: які ж умови необхідні кожній дитині для повноцінного життя та розвитку.

       Треніг  вийшов доволі пізнавальний, було проведено багато цікавих вправ.

       27 листопада учні 6 класу під керівництвом свого класного керівника Хомич Ж. В. провели для учнів 1-4 класів правову ігрову програму «Абетка прав дитини». В ході якої учні в ролях кота Матроскіна, дядька Федіра, Колобка, дівчинки з казки «Дванадцять місяців», Маши з мультфільму «Маша і ведмідь» ознайомили дітей з їхніми правами та обов’язками. Провели ряд незабутніх ігор. Ігрова програма була цікавою, напруженою, веселою та повчальною.

                                        

      

                     

       Нині Україна просувається по шляху побудови правової держави. У цей період важливим є формування у народу України нового правового мислення, набуття знань про життєво необхідні закони й уміння використовувати їх у повсякденному житті.

       Учні, не повинні бути осторонь, оскільки молодь – це та сила, яка в змозі здійснити перетворення на краще і забезпечити більш справедливе майбутнє держави.

 

 

 

Переглядів: 476 | Додав: 7777 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]