19:40
Вони захищали наш край

Вони захищали наш край

…Минають дні, ідуть роки,

Життя листки перегортає,

А біль Афгану навіки

В душах людських не замовкає…

 

15 лютого щорічно відзначають день пам’яті воїнів-афганців, які виконували свій інтернаціональний обов’язок. 26 роки вже минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська,але рани цієї війни кровоточать і досі…26 роки, ніби один день, пролетіли і зникли за обрієм… Але, цитуючи генерала-полковника Громова «ніхто і ніщо не має бути забутим, аби не забути – треба пам’ятати, а щоб пам’ятати – треба знати. Знати і пам’ятати!»

Саме тому, щоб учні, педагогічний колектив знали і пам’ятали 13 лютого у Лісівському НВК був проведений  урок мужності «Вони захищали наш край». На  уроці діти дізнавалися про події, героїв цієї страшної війни.

Дійсно, все далі в історію відходять події, пов’язані з Афганською війною, тією братською допомогою, яку наша країна, її армія та правоохоронні органи надали народу і керівництву Афганістану у проведенні демократичних реформ. Тоді нашим військовим протистояли не тільки озброєні формування, які підтримувалися найбільш реакційними мусульманськими кругами та імперіалістичними державами. В ті роки СРСР вперше зіткнувся з ісламським тероризмом, чиї дії і до цього часу змушують здригатися увесь світ.

Афганістан - багатостраждальна земля, де наші солдати віддали юні життя заради миру на землі. Афганська війна ще довго буде нагадувати про себе, поки живі матері й батьки, які втратили синів. Вона буде жити в пам’яті дітей, які виросли без батька.

Під час уроку діти мали можливість ознайомитися з місцем розташування Афганістану на географічній карті, звичаями і традиціями його народу, виставкою книг. Пам’ять загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання. Також діти мали можливість переглянути відеоматеріали про війну.

Пам’ятайте, друзі, цих людей до віку, 
Тих, хто повернувся, хто поліг в боях, 
І вклонімось всі ми низько до землі їм…

 

Переглядів: 642 | Додав: 7777 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]